Selecteer een pagina

Door de coronapandemie werd het voor een lange periode afgeraden om naar het buitenland op vakantie te gaan. Dit was niet zo vreemd aangezien het aantal besmettingen in de omringende landen enorm toe nam. Hierdoor kozen veel Nederlanders ervoor om een vakantie in eigen land te vieren. Een populaire bestemming is tot op de dag vandaag nog steeds Drenthe. Maar waarom zou je naar deze provincie op vakantie gaan? Wij geven je in deze blog graag vijf redenen.

1. Rust en ruimte

Wist je dat Drenthe de dunst bevolkte provincie in Nederland is? Hierdoor is er in deze provincie meer natuur te vinden dan inwoners. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld inwoners van de randstad die op zoek zijn naar alle rust en ruimte. Wanneer je gaat verblijven in Drenthe, dan merk je direct dat je lichaam zich zal ontspannen. Daarnaast telt de provincie maar liefst drie nationale natuurparken waar je niet alleen verschillende flora en fauna kunt ontdekken, maar ook uren kunt wandelen. Niet voor niets is wandelen in Drenthe al jaren een aanrader!

2. Familie provincie

In de provincie Drenthe zijn verschillende activiteiten te beleven voor zowel jong als oud. Hierdoor staat Drenthe inmiddels bekend als een echte familie provincie. Zo kan je er tijdens jouw verblijf bijvoorbeeld voor kiezen om jouw kinderen kennis te laten maken met alle gevaarlijke dieren in Wildlife Adventure Zoo. Wil je het liever wat goedkoper aanpakken? Dan zijn er niet alleen tientallen verschillende wandelroutes, maar is het ook mogelijk om een fietsroute in Dwingeloo te volgen. Op deze manier ontdek je de verrassende combinatie tussen zowel de natuur als de cultuur van Drenthe.

3. Sportieve vakantie

Ben jij een echte sportfanaat? Dan zit je in Drenthe zeker weten goed. Met maar liefst 1700 kilometer aan fietsroutes staat Drenthe al haren aan de kop in de lijst van de beste fietsprovincies. Bovendien zijn er ook meerdere wandelroutes waar je met behulp van een app of een tablet op bijzondere wijze kennis maakt met de omvangrijke geschiedenis van de provincie. Een goed voorbeeld hiervan is het mammoetpad waarbij je de gebieden krijgt te zien waar vroeger de imposante mammoeten liepen.

4 Hunebedden

Denk je aan Drenthe, dan denk je hoogst waarschijnlijk aan de hunebedden. Dit is niet zo vreemd aangezien dit de enige provincie in Nederland is waar deze bouwwerken te bewonderen zijn. In de gehele provincie liggen een stuk of 50 hunebedden, waardoor het zelfs mogelijk is om een echte roadtrip langs deze bouwwerken te houden. Wil je nog meer weten over de geschiedenis van het hunebed? Dan is het mogelijk om een tour te boeken waarbij een gids je meer vertelt over deze bijzondere bouwwerken.

5 Kamp Westerbork

Een andere bijzondere plek in Drenthe is het kamp Westerbork. Dit kamp maakt onderdeel uit van de zwarte bladzijdes van onze geschiedenis en dit valt goed te zien. In het kamp krijg je niet alleen de verschillende verhalen van de voormalige kampbewoners te weten, maar ook hun lot. Daarnaast zijn in het kamp zelf meerdere herdenkingsstenen geplaatst die duidelijk laten zien hoeveel Joden er in de tweede wereldoorlog zijn omgekomen. Een bezoek aan het kamp Westerbork is hierdoor erg indrukwekkend. Kortom, in Drenthe maak je dus kennis met de schitterende natuur en de omvangrijke geschiedenis. Wanneer kom jij deze rustgevende provincie bezoeken?